Archives: Lake

Time flies

Tiden flyger iväg. Sommaren dundrar på i oförskämd takt. Juni ägnades främst åt sena nätter med havsöringfiske i och omkring Göteborg. Westler hade ett par riktigt fina nätter med flera hugg och många upp. Inga riktiga spöböjare ännu, men dom kommer… Orrbeck har besökt Vänern och satt PB på gädda och abborre. En snabbvisit till favoritviken i Vättern har det också blivit men där lös harren, öringen, laxen och rödingen med sin frånvaro. Vi kämpar på med fler turer under sommaren och i augusti rullar vi förhoppningsvis till Dalarna i jakt på harr. Därifrån blir säkert något matigare filmreportage också.

Deadliest catch

Det här var sjätte gången på fem månader vi besökte västra Vättern. Lax och röding var målet. Men det här besöket skiljde sig från dom andra. Redan ett par hundra meter från klipporna hörde vi hur det dundrade och mullrade från ett vilt Vättern. 12 sekundmeter från nordost slog oss hårt i ansiktet när vi kom ut ur skogen mot klipporna. Isiga bergshällar, höga branter och starka vindbyar. Vi insåg att det skulle bli svårt att landa lax idag, om vi lyckades få nån på kroken.

Vi insåg också rätt snart att laxen inte ville landas över huvud taget. Olofsson, som gjorde oss sällskap, lyckades drilla en lax under någon minut innan den drog ner i djupet igen. Orrbeck siktade en hoppande feting som missade wobblern med ett par centimeter och Westler hade ett nafs lite senare på dagen. Men några fångster blev det inte denna gången.

På plats vid Vätterns kalla vatten

Vätterns kalla vatten

På plats vid Vätterns kalla vatten

Som vanligt fantastiska vyer över Vättern. Folket står på rad iklädda sina flytdräkter. Bombarda överallt. Själv prövar jag lyckan med Gladsax.

Uppdatering
Skön start på dagen. En rostig wobbler visade sig vara vinnande. Tio kast – pang! Inte helt nöjda blickar från bombarda-ligan.

20131226-121650.jpg

Uppdatering 2
Hur hämtar man lax i Vättern? Se filmen.

Orrbeck fixar lax

Vätternlax.

Orrbeck fixar lax

Senaste turen till Vättern blev en lyckad resa. Hälfta/hälfta i Karlsborgsgrillen, 1 lax på 65 cm/3,8 kg och en utsökt middag på Sveriges (?) bästa Thairestaurang – Thai House i Skövde. Denna gång åker Orrbeck utan Westler och har siktet inställt på ytterligare silver från Vättern. Rapport följer den 26/12.

Back to top
© 2024 Westler & Orrbeck