Monthly Archives: December 2013

På plats vid Vätterns kalla vatten

Vätterns kalla vatten

På plats vid Vätterns kalla vatten

Som vanligt fantastiska vyer över Vättern. Folket står på rad iklädda sina flytdräkter. Bombarda överallt. Själv prövar jag lyckan med Gladsax.

Uppdatering
Skön start på dagen. En rostig wobbler visade sig vara vinnande. Tio kast – pang! Inte helt nöjda blickar från bombarda-ligan.

20131226-121650.jpg

Uppdatering 2
Hur hämtar man lax i Vättern? Se filmen.

Orrbeck fixar lax

Vätternlax.

Orrbeck fixar lax

Senaste turen till Vättern blev en lyckad resa. Hälfta/hälfta i Karlsborgsgrillen, 1 lax på 65 cm/3,8 kg och en utsökt middag på Sveriges (?) bästa Thairestaurang – Thai House i Skövde. Denna gång åker Orrbeck utan Westler och har siktet inställt på ytterligare silver från Vättern. Rapport följer den 26/12.

Westler & Orrbeck

Westler & Orrbeck

Westler och Orrbeck startar fiskeblogg. Så är det. Inget märkvärdigt. Inte för att skryta om stora fiskar och fantastiska äventyr. Kanske mer som en fiskedagbok. Eller för att dela med oss av anekdoter och små händelser som ändå ibland inträffar under våra fisketurer. Och det blir en hel del fisketurer.

Vi fiskar högt och lågt. Blandar spinnfiske i yttre skärgården med flugfiske i någon vacker dalgång. I stort sett allt man kan hitta inom ett par timmars bilfärd från Göteborg. När det är säsong fiskar vi helst havsöring med fluga. Havsöring har vi fiskat länge men flugfiske är relativt nytt för oss. Vi fick dock en flygande start av Amanda Klippinge som visade oss konsten att svinga ett spö. Under vintersäsongen drar vi ibland till klipporna vid Vättern och försöker lura upp laxar. Stora blanka laxar.

Vi hoppas kunna ge er lite inspirerande fiskehistorier och sköna bilder här på bloggen. Och nån gång ibland kanske vi också slänger in ett reportage om någon person eller ställe vill dela med oss av.

Vi ses.

 

Back to top
© 2024 Westler & Orrbeck