Westler & Orrbeck

Westler & Orrbeck

Rickard Westler
Prylgalen kaffenörd som vid sidan av konsultjobbet även är svensk mästare i boule och extraknäcker som 3d-artist. Fiskeintresset kom naturligt under barndomens somrar i Fiskebäckskil. Farfar Folke behövde ofta hjälp att rensa garn och tömma burar. Snart var det egna fisket igång med orange flytväst och ett Abumatic-set från macken med ett 28-grams torskdrag på.

Fisket har alltid funnits där men på senare år har det blivit mer och mer. Otaliga spöset från macken avverkades innan jag för några år sedan började köpa lite finare grejer från El-Ges, Strömvalls och andra lokala handlare. Nuförtiden fiskar jag helst med flugspöt men även haspel och spinnrulle används vid behov.

Att jag började med flugfiske är helt och hållet Jesper fel. Jag tyckte faktiskt att spinnfiske var överlägset på alla sätt. Man kommer längre, prickar bättre, drillar fisk enklare och man är inte så väderkänslig. Allt det där tycker jag fortfarande men det är jäkligt mycket roligare att få fisk på fluga.

Jesper Orrbeck
Frilansfotograf och filmare med sportfiske som hobby. Liksom Rickard, lirar jag boule när andan faller på (det var via boulen vi först bekantade oss med varandra). Mina tidiga fiskeminnen består av en träeka ute i Göteborgs skärgård pilkandes efter torsk. Därefter några sporadiska minnen från Gästriklands insjöar. Abborre har jag för mig vi metade.

Jag har egentligen inte fiskat speciellt mycket. Det var först förra året det drog igång på allvar. Sedan flugfiskespöt blev en del av min utrustning har fisket bitit sig fast. Ordentligt.

För mig är fisket bara en del av totalupplevelsen. Minst lika viktigt tycket jag det är med de storslagna miljöer man ofta får uppleva i samband med fisket. Västra Hönös karga klippor, Vätterns klara vatten, Hallands sandiga åmynningar. Det, i kombination med en fet öring på kroken gör att jag kommer att hålla på många år till.

Back to top
© 2024 Westler & Orrbeck